Kaart

In Restaurant Olijf is iedereen welkom voor een borrelhapje, een uitgebreide lunch of een avondvullend diner.

De uitstraling van restaurant Olijf is strak maar warm. Lekker zittende stoelen, houten tafels met lopers, servetten en kaarslicht. Een vriendelijke, ongedwongen bediening met aandacht. Uitgebreide lunch en dinerkaart, wisselend om de 2 maanden en een ruime wijnkaart met een groot assortiment wijnen per glas. Tevens kunnen wij gezelschappen, in een intieme sfeer plaatsen. Restaurant Olijf beschikt over een terras met de mogelijkheid om buiten te eten of na te tafelen.

Degustatione d oro

DE GOUDEN PROEVERIJ
In dit menu worden luxere producten verwerkt.
Alleen per gehele tafel te bestellen.

3 GANGEN voor / hoofd / zoet of kaas 40,00

4 GANGEN voor / tussen / hoofd / zoet of kaas 47,50

5 GANGEN voor / 2 tussen / hoofd / zoet of kaas 57,50

VINO D’ORO
Om mee te gaan in het niveau van de d’oro gerechten hebben wij ook bij dit menu een bijpassende
wijnselectie voor u gemaakt. U geeft aan bij hoeveel gangen u een bijpassende wijn wilt combineren.

WIJNARRANGEMENT per glas 8,50
WIJNARRANGEMENT BOB per glas 6,00

Verrassingsmenu

Voor dit menu gaan wij per gast na welke producten en/of ingrediënten niet gewenst zijn.
Heeft u een allergie? Meld het ons! Het keukenteam zal nadien het menu volgens uw wensen aanpassen.
Voor de vegetarische gasten zullen wij een vegetarisch menu serveren.

3 GANGEN  voor / hoofd / zoet        30,00
                voor / tussen / hoofd     32,50

4 GANGEN  voor / tussen / hoofd / zoet        35,00
                voor / 2 tussen / hoofd              37,50

5 GANGEN  voor / 2 tussen / hoofd / zoet     40,00

KAAS IPV ZOET  kaasaffineurs van Tricht / garnituren / brood     3,50

 

WIJNARRANGEMENT
U geeft aan bij hoeveel gangen u een bijpassende wijn wilt combineren.

DELIZOSE

WIJNARRANGEMENT  per glas            6,50
WIJNARRANGEMENT BOB  per glas     4,00

MOLTO GUSTOSA

WIJNARRANGEMENT  per glas            8,50
WIJNARRANGEMENT BOB  per glas     6,00

Dinerkaart

VOORGERECHTEN KOUD

COQUILLE  17
quinoa / biet / haringkuit

ZEEBAARS  14
tomaat / dragon / groene asperge

CARPACCIO  12
truffel / rucola / Parmezaanse kaas

STEAK TARTAAR  16,5
eidooier / pickles / mosterd

BURRATA  12,5
dragon / zwarte olijven / aceto balsamico

TERRINE  14
wang / kippenlever / rode biet

PASTRAMI  13,5
wildzwijn / rode kool / mosterd

 

VOORGERECHTEN WARM

COQUILLE  17,5
bloemkool / hazelnoot / cantharellen

ZEEDUIVEL  14,5
peterseliewortel / kiemen / vadouvan

RAVIOLI  15
ossenstaart / beukenzwammen / jus van cepes

RISOTTO  15
paddenstoelen / truffel / Parmezaanse kaas

PROEVERIJ D’ARGENTO  per persoon  18,5
zilveren proeverij

PROEVERIJ D’ORO  per persoon  22,5
gouden proeverij

 

SOEPEN

TOMATENSOEP  6,5
mascarpone / basilicum / prei

WILDBOUILLON  7
paddenstoelen / groene kruiden             

KREEFT  10
bieslook

 

HOOFDGERECHTEN VIS

COQUILLE & GAMBA  25
wortel / cresson / vadouvan

NOORDZEETONG  34,5
eigen jus / frites

GRIETFILET  26
prei / kingboleet / beurre blanc

RODE POON  23
zongedroogde tomaat / aubergine / knoflook

ZEEDUIVEL  26
bloemkool / cantharellen / vin Jaune

 

HOOFDGERECHTEN VLEES

KALFSHAAS  26
pastinaak / bimi / bonenkruid

RUNDERHAAS  25
zwarte truffel / rucola / Parmezaanse kaas

TOURNEDOS  25
seizoensgroenten / frites / Stroganoff / Champignon / Pepersaus

TOURNEDOS ROSSINI  31
ganzenlever / Madeira

HAZENBOUT  22,5
seizoensgroenten / rode wijn champignonsaus

HERTENRUGFILET  29
knolselderij / witlof / lange peper

ROODPOOTPATRIJS  23
zuurkool / wortel / laurier

WILDE EEND  25
rode biet / rozemarijn / kiemen

Lunchkaart

U KUNT TOT 14:30 UUR BESTELLEN VAN DE LUNCHKAART.

 

LUNCHMENU
Het lunchmenu is een dagelijks wisselend menu.
Alle menu’s zijn inclusief koffie servies compleet met huisgemaakte friandises 

Wilt u binnen een bepaalde tijd uw lunch nuttigen? Laat het ons weten.
Wij zorgen ervoor dat u weer op tijd onderweg bent.

2 GANGEN  voor / hoofd     25

3 GANGEN  voor / hoofd / zoet     30

3 GANGEN  voor / tussen / hoofd     32,5

KAAS IPV ZOET  kaasaffineurs van Tricht / garnituren / brood     4,00

 

WIJNARRANGEMENT
U geeft aan bij hoeveel gangen u een bijpassende wijn wilt combineren.

WIJNARRANGEMENT  per glas     6,5
WIJNARRANGEMENT BOB  per glas     4

 

BROOD
U heeft een keuze uit een witte of bruine bol.


ZALM  remouladesaus     11
PASTRAMI  rode kool / five spice mayonaise    10
CARPACCIO  truffel / pijnboompitten / Parmezaanse kaas     10

 

CLUB SANDWICH
U heeft een keuze uit wit of bruin brood.

KIP  spek / tomaat / kaas / olijven / remouladesaus     11
ZALM  roomkaas / ei / komkommer / rode ui / kappers    11

 

SOEPEN

TOMAAT  basilicum / mascarpone / prei     6,5
WILDBOUILLON  paddenstoelen / groene kruiden     6
KREEFT  bieslook     10,00

 

SALADES

CARPACCIO  truffel / pijnboompitten / Parmezaanse kaas     12,5
CEASER  kippendijen / ansjovis / spek / ei / tomaat     15
GAMBA  Hollandse garnalen     14,5
PASTRAMI  rode kool / five spice mayonaise     13,5
VIS  diverse vissoorten / cocktail- en remoulade saus     15

 

PASTA

SPAGHETTI  rund / truffel     14,5
SPAGHETTI  gamba / tomaat     14,5
RISOTTO  paddenstoelen / truffel / rucola / Parmezaanse kaas     15
RAVIOLI  ossenstaart / cepes     15

Desserts

DESSERT OLIJF 7,5
Het dessert van het verrassingsmenu

WANDELING DOOR HET BOS  9,5
chocolade / kastanje / veenbessen

POIRE WILLIAMS  9,5
peer / zoute karamel / kaneel

KAASBORD  12,5
kaasselectie van Tricht / 5 kazen / garnituren / brood

 

CLASSIC

DAME BLANCHE  6,5

CRÈME BRÛLÉE  7,5

GRAND DESSERT  12,5
proeverij van desserts